R A W  I N D U S T R Y

De industriële look is geïnspireerd op de unieke sfeer in oude fabriekshallen. Kale bakstenen wanden, zichtbare leidingen en stalen balken zijn iconisch voor deze stijl. Maak een mix van stoere, ruwe materialen als metaal, hout en glas of aardewerk om zo je eigen sfeer te creëren.

De industriële trend is er eentje waarvan het lijkt dat we er in Nederland geen genoeg van kunnen krijgen. Wat zo fijn is van industriële elementen in een interieur is dat het naadloos te combineren is met andere interieurstijlen. Je hoeft dus echt niet in een oude fabriek te wonen om de stijl toe te kunnen passen op jouw huis. Het draait in deze trend allemaal om de juiste materialen.

Één van de kenmerkende materialen van een industrieel interieur is natuurlijk metaal en daarmee kun je het zo stoer maken als je zelf wilt. Een subtiele aanpak is bijvoorbeeld met stalen accenten, zoals een stoeltje of krukje op metalen pootjes of je kunt gaan voor metalen accessoires. Ga je voor groots? Denk dan aan een oude lockerkast van metaal en tafels met een grof stalen onderstel.

We zeiden het al: alles draait om het materiaal en daarom gaan we nog even door. Een ander stoer materiaal is leer en dat kun je eigenlijk heel makkelijk toepassen, zowel echt als goede neppe variant. Ook hier kun je het groots aanpakken met leren meubels of kleiner met leren kussens en subtiele accenten. Mooi leer wordt de jaren alleen maar mooier en geeft een accesoire of meubel met de jaren steeds meer karakter.

Hadden we voorheen bij beton vooral een kil en grauw gevoel; nu vinden we het gaaf, zolang je het maar op de juiste manier combineert. Met hout bijvoorbeeld, zo krijg je een warmere look. Wil je een industriële look in de keuken? Wat dacht je dan van een betonnen keukenblad. 

Al die stoere materialen kunnen ook doorslaan naar een extreem ruige en misschien wel kille look. Dat laatste wil je natuurlijk niet in huis. Wissel daarom af met onbewerkte warme houtsoorten om een warme, aangename sfeer in huis te creëeren.

De industriële stijl is vaak grof, minimalistisch en modern. Een bouwmarkt is de ultieme plek om de juiste producten te vinden die deze stijl kunnen vertegenwoordigen in jouw huis. Het hoeft geen honderden euro’s te kosten om mee te doen met trends of van interieur te wisselen.

RawIndustry.jpgRaw Industry.jpgRaw Industry n.jpgRaw Industry3 new.jpg

Wil je meer foto's zien en meer inspiratie op doen voor een industriële look van jouw interieur? Neem dan eens een kijkje op het bord Raw Industry  op onze Pinterest account. We zullen deze borden regelmatig aanvullen met beelden die ons en wellicht ook jullie zullen inspireren!

© 2015 - 2024 Vintage.nl Mid Century Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel