We hunt treasures, the modern way. Lees hier het verhaal van Vintage.nl!

Sinds 2015 heeft Vintage.nl een stormachtige groei doorgemaakt, begonnen als "Misceaup, the treasure hunters!" groeide de als hobby gestartte webshop uit tot een toonaangevende speler in de internationale wereld van Vintage Design.


Specialisatie: Mid Century Modern.
Gedurende de jaren hebben wij ons gespecialiseerd in de stroming welke ook wel "Mid Century Modern" genoemd wordt, veelal gaat het hierbij over (designer) meubels en accessoires uit de periode 1950-1980, door ons ook wel "Het antiek van de toekomst" genoemd.

We onderscheiden ons door het brede assortiment, daar waar andere aanbieders veelal enkel meubels danwel enkel accessoires aanbieden gaan wij voor het totaal aanbod. We doen dit zowel on als offline. Bij Vintage.nl tref je alles aan om je gehele interieur in stijl te decoreren.

Met een breed netwerk dat zich uitstrekt over heel Europa zijn we in staat om elke dag weer verrassende en betaalbare vintage items aan je te presenteren. Ons aanbod wisselt wekelijks en de doorloop is hoog. Het loont dus zeker de moeite om onze website regelmatig te raadplegen en ons Design Center te bezoeken. Je treft bij ons unieke meubels en accessoires aan, vaak tegen scherpere prijzen dan bij vergelijkbare zaken.
Onze artikelen zijn eerijk geprijsd en in goede staat, retourneren is mogelijk en bezorgen is nooit een probleem!


• Historie, hoe het allemaal begon:
Colinda van der Putten en Remco van Eck startte in het najaar van 2015 een webshop met een magazijn in een garagebox om hun overtollige vintage meubels en woon accesoires te verkopen. De droom om zelfstandig ondernemer te worden was daarmee een feit.
In het begin nog voorzichtig aan, parttime naast hun fulltime jobs vanuit de garage van hun woning.


Al snel werd "Misceaup" zoals het bedrijf zou gaan heten een fulltime bezigheid.

• Een wereldwijde woontrend.
De succesvolle markt introductie van het zogenaamde "letterbord" op de Europese interieurmarkt zorgde namelijk voor een ongekende groei van het jonge bedrijf, deze eigen ontwikkeling en toepassing op basis van een bestaand product zorgde voor een wereldwijde woontrend, en orders uit geheel Europa werden al snel genoteerd. Alle grote woonwinkels en grootwinkel bedrijven zouden volgen en kwamen al dan niet met hun eigen varianten op de markt.
Over een vliegende start gesproken!

 

Met het verstrijken van de letterborden hype keren we terug naar de basis, Vintage meubels en decoratie.
Gaande weg de jaren hebben de mijlpalen zich snel opgevolgd, een bloemlezing;

• 2016, een eerste warehouse: 
Door de aanhoudende groei, en ruimte gebrek in de garage thuis, wordt er een eerste loods gehuurd, 180m2 groot in de regio Eindhoven. Bij deze locatie, die voornamelijk als opslag zijn functie vervulde, worden ook de eerste zakelijke klanten, op afspraak welkom geheten. 

• 2017, er komt een fysieke winkel bij: 
Al in de zomer van 2017 is de tijd rijp voor een fysieke winkel in een kern winkelgebied, de vraag om langs te mogen komen blijft maar groeien. Daarbij hebben we de ambitie om een breder publiek kennis te laten maken met ons bedrijf, en vintage als begrip in zijn algemeen. 

Middels een project gestart door o.a. de gemeente en speciaal bedoeld voor startende ondernemers, grijpen we de kans. We dienen een uitgebreid plan in met bijbehorende bidbook, en krijgen zo de mogelijkheid om te starten in een 120m2 groot winkelpand. In augustus 2017 opent vervolgens onze eerste fysieke winkel in het centrum van Oss, onze thuisbasis.

In de Kerkstraat op nr 11, onder de schaduw van de immense kerk, ontstaat in de loop der jaren een vintage hot-spot die klanten uit binnen en buitenland naar het centrum van Oss weet te trekken. 

 

• 2020, eerste lustrum, een groter warehouse + een overname en gratis bezorging: 
In 2020 vierden wij ons eerste lustrum, in 5 jaar tijd is Misceaup uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen het segment dat ook wel Mid Century Modern genoemd wordt. De focus van ons bedrijf is steeds meer komen te liggen op betaalbaar design, met meubels in het bijzonder.

Terwijl de corona crisis in alle hevigheid losbarst en zo als een donkere sluier over het feestelijk geplande jubileum jaar wordt gedrapeerd, is de focus volledig gericht op verdere groei en proffesionalisering van het bedrijf.  

Misceaup, de originele en eveneens ludieke naam van ons bedrijf, winkel en webshop, dekt niet langer de lading, precies op dat moment doet zich een eenmalige kans voor die perfect past bij onze ambiteuze groeiplannen.

We nemen in het voorjaar van 2020 Vintage.nl over en enkele daarbij horende internationale domeinen (vintageshop.nl / .be / .fr / .es ), hiermee zijn we verzekerd van de beste online domeinnamen in ons vakgebied. 
We rebranden ons bedrijf middels een nieuwe huisstijl zowel on als offline naar Vintage.nl "by Misceaup".

Door de coronacrisis neemt online shoppen en thuiswerken een vlucht, precies op tijd is de eerste fase van de rebranding gereed en de verwachte groei blijkt direct zichtbaar. We besluiten om meubels boven de 100 euro, gratis te gaan bezorgen in heel Nederland, een unieke service, die duidelijk voorziet in een behoefte. Nog hetzelfde jaar rijden er al 2 eigen bestelwagens door alle provincies en de diverse buurlanden.

Het logistieke proces en de gehele bij de webshop behorende bedrijfsvoering kan door deze groei niet langer vanuit de winkel worden gerealiseerd, in de zomer van 2020 volgt om deze reden dan ook weer een volgende fysieke uitbreiding.

In Oss, op zo'n 10 minuten van de winkel, word in een bijna 400m2 grote loods een geheel nieuw warehouse voor de online activiteiten ingericht. Een grote fotostudio, werkplaats, magazijn, distributie en logistieke afdeling tezamen met een goed ingerichte back office zitten vanaf dat moment samen onder 1 dak.

 

Inkomende items uit geheel Europa, worden nagekeken, waar nodig gerepareerd, gefotografeerd, en online gezet en van uit daar verzonden of thuis bezorgd. Een selectie van de mooiste items gaat naar de winkel in de stad, die daardoor steeds meer een showroom functie voor parels uit de webshop krijgt. 

• 2022, een droom komt uit, we realiseren ons eigen Mid Century Design Center.
Op de dag dat Nederland opnieuw in een volledige lockdown ging, het is dan december 2021, sluit onze winkel in de stad voorgoed de deuren, na bijna 5 jaar in de Kerkstraat is het pand gewoonweg te klein geworden. Hoewel voor vele ondernemers de verplichte sluiting van hun zaken een bittere pil is, nemen wij de gelegenheid te baat om van de nood een deugd te maken en te starten met onze nieuwe plannen.

Steeds vaker kwam het namelijk voor dat er liefhebbers in de winkel stonden om te kijken naar een meubel dat ze online hadden gezien, echter door plaatsgebrek gebeurde het wel eens dat juist dat meubel in ons externe magazijn stond en dus niet aanwezig was.  Het niet kunnen tonen van al het aanbod op een manier zoals wij dat zouden wensen, bleek een steeds groter probleem te worden en remde ons tevens af in onze groei ambities.

Al geruime tijd keken we rond naar een geschikt pand. Belangrijk in deze zoektocht was een goede bereikbaarheid, parkeerplaatsen voor de deur, een uitstraling passend bij wat wij wensen uit te stralen als bedrijf en veel daglicht.

Na vele voorbereidende stappen konden wij medio december 2021 met trots onze plannen voor een heus Mid Century Design Center wereldkundig maken.

In een voormalige showroom van een motorfiets dealer, gelegen in Oss, hebben wij tijdens de lockdown gewerkt aan de realisatie van ons Mid Century Design center. Op ruim 550m2 tonen wij je onze visie op Mid Century Living.

Vanaf maart 2022 ontvangen wij je heel graag op deze bijzondere locatie, lees alles over deze toffe plek op deze pagina.

  

 

Ga jij met ons samen nog meer mooie hoogtepunten bereiken? We nemen je graag mee op onze zoektocht door heel Europa! Dank voor al jullie support en vertrouwen de afgelopen jaren, we toosten op nog vele jaren en even zoveel prachtige Mid Century items! 

 

Namens ons hele team,

Colinda van der Putten
Remco van Eck
Founders Vintage.nl

----------------------

Contact.

Heb je vragen aan ons team? Al tijden op zoek naar een item dat je nergens vinden kan? Advies nodig? Of wil je gewoon je nieuwste schat met ons delen?

Ben je zelf een schat op het spoor? Heb je een gouden tip voor ons? Tipgevers zijn we heel dankbaar en worden met open armen ontvangen, we are just one click away!

Neem contact met ons op en we doen er alles aan om zo snel als mogelijk met je in contact te treden!

Like ook onze facebookpagina of instagram feed, en chat live met ons over alles dat met vintage te maken heeft, wij zitten er klaar voor!

Vintage.nl by Misceaup Treasure Hunters
Obrechtstraat 23
5344 AT Oss 

info@vintage.nl

•KvK-nummer:
- 64468259

• BTW-nummer:
- NL855678756B01

• IBAN rekeningnummer:
- NL57INGB0007066608

© 2015 - 2024 Vintage.nl Mid Century Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel