R E T R O  C H I C

Je zou de retro trend bijna het nieuwe modern kunnen noemen. Niet alleen bij de bekende designers, maar bij bijna elke betaalbare woonwinkel verschijnen er nu meubels die een flinke knipoog hebben naar de jaren 50 tot 70, de mid century. Denk hierbij aan tafels en stoelen en met ranke schuine pootjes en ronde vormen. 

De meubels uit deze trend zijn te herkennen door het gebruik van warme, lichte houtkleuren. De meubels zijn rank en frivool, waardoor ze licht van gewicht lijken. In een aantal gevallen is dit ook daadwerkelijk zo, maar veel meubels zijn volledig van hout en dus niet zo licht als ze ogen. Veel kasten uit deze periode hebben naast het hout ook glaswerk waar in je spullen kan en kon tonen. De stoelen en banken zijn wat rond van vorm en hebben over het algemeen een vrij lage zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de alom bekende cocktailstoelen. We zien binnen deze trend ook veel roltafeltjes. Ideaal als bijzettafel als je even een extra tafeltje nodig hebt en makkelijk weer weggeschoven en te gebruiken als showstuk in jouw huis.

De meubels zijn frivool, slank van ontwerp en hebben in hun puurheid geen opsmuk nodig. Je zult binnen deze trend dus geen sierrandjes of uitsnijwerkjes zien. De meubels worden hierdoor vrij strak waardoor de interieurs ondank het vrolijke kleurgebruik toch rustig blijft.

De meubels in combinatie met het vaatwerk, het textiel en de decoratie zorgen binnen deze trend voor een vrolijk, chique en retrogeheel. Kleuren en prints zijn vrolijk en luchtig, net als de 'lichte' meubels. Zeg nou eerlijk, je krijgt toch een instant blij gevoel als je naar onderstaande foto's kijkt? De belangrijkste accentkleuren binnen deze trend zijn oranje, eendenblauw en mosterdgeel. De kleuren passen perfect bij materialen zoals zoals hout, ribstof en glas.

Wat binnen deze trend niet mag ontbreken is groen in huis. Denk hierbij aan planten die jou opa en oma waarschijnlijk ook al in huis hadden zoals cactussen, vetplanten, sansevieria's, monstera's en zelfs geraniums. Schroom niet om deze planten door elkaar heen te gebruiken. Je kan de planten mooi in groepen bij elkaar stylen, bijvoorbeeld op een roltafeltje. De planten hoeven niet alleen maar in traditionele potten te worden geplant. Wees creatief en mix en match met materiaal en kleur. De planten die binnen deze trend passen zijn over het algemeen niet de lastigste qua onderhoud, maar heb je echt geen groene vingers en zijn deze planten al lastig? Denk dan aan prints of posters van deze mooie planten. Of shop een 'mooi' nep exemplaar.

Retro Chic1.jpgRetro Chic new.jpgRetro Chic2 new.jpgRetro Chic3 new.jpg

© 2015 - 2024 Vintage.nl Mid Century Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel