R O U G H  S C H O O L

Binnen deze trend worden we terug genomen naar de scholen van jaren geleden. De meester of juffrouw had nog veel aanzien en regels waren er om opgevolgd te worden. Ver voor de tijd dat er gebruik werd gemaakt van computers of digitale schoolborden. Wel waren er mooie robuuste houten meubels, prachtige kleurrijke schoolplaten, kroontjespennen en leesplankjes. We zien al deze producten los of in combinatie met elkaar terug in het interieur.

Meubels binnen deze trend zijn gemaakt van hout, metaal of een combinatie daarvoor. De producten werden gemaakt om jaren mee te gaan op scholen. Dat wil zeggen dat de meubels heel wat jongens en meisjes voorbij hebben zien komen in de loop van de jaren, maar gelukkig voor ons kunnen ze nog jaren mee. Het hout en metaal heeft in de meeste gevallen een mooi verweerd uiterlijk gekregen en neemt tientallen, is het niet honderden verhalen met zich mee die het in de loop van de jaren heeft mogen mee maken. De kasten en opbergmeubels zijn praktisch en er kunnen eindeloos veel spullen, werkjes of herinneringen in worden opgeborgen.

Kon je vroeger na eindeloze lessen Topografie geen landkaart meer zien, nu eindelijk na jaren en eindeloze digitalisering zien we de schoonheid van de fysieke kaarten weer. We hebben ze wellicht niet meer zo hard nodig als dat vroeger het geval was, we zien eindelijk de schoonheid van het robuuste doeken en de mooie kleuren in. En stiekem blijft het natuurlijk heerlijk om naar een landkaart van een ver tropisch land te kijken om zo weg te dromen en eventjes in een andere wereld te zijn.

Ook andere items van scholen zien we terug komen binnen het interieur. Dit gebeurde natuurlijk al jaren geleden met het krijtbord. Maar wat dacht je van mooie botanische schoolplaten? Of mooie grote schoolstempels? Een van onze favorieten waar we geen genoeg van kunnen krijgen is het leesplankje. Het leesplankje heeft gedurende de vorige eeuw diverse vormen gehad, met één doel kinderen spelender wijs leren lezen. Een leuk educatief middel wat door zijn mooie afbeeldingen ontzettend veel charme heeft. Een item wat voor ons betreft in geen huis mag ontbreken.

De trend Rough School past perfect op een kinderkamer, maar durf jij je ook aan deze trend te wagen in andere ruimtes van je huis?

Zoals alle trends zitten er binnen deze de Rough School trend ook weer overlappingen met andere trends. Dit zorgt er ook voor dat deze trend zo makkelijk toepasbaar is en te combineren in je huidige interieur.

Rough School 3 new.jpgRough School.gifRough School2.jpgRough School1.jpg

Wil je na dit hele verhaal en deze prachtige inspiratiefoto's nog meer inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op onze Pinterestbord Rough School. We zullen dit bord met regelmaat aan blijven met beelden die ons inspireren. Heb je deze trend zelf toegepast in ons huis? Wij zijn benieuwd en zien graag jullie foto's!

© 2015 - 2024 Vintage.nl Mid Century Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel